Phoenix Şimleu a obţinut prima victorie din acest an

Phoenix Şimleu Silvanie – Unirea Dej 3 – 1 (18 – 25, 25 – 20, 25 – 17, 25 – 23)

Venită după două înfrângeri, ambele în deplasare, Phoenix Şimleu Silvaniei a obţinut sâmbătă seara, pe teren propriu, primul succes din acest an, după ce a dispus cu 3 – 1 de Unirea Dej.
Formaţia şimleuană a avut un început modest, antrenorul Mircea Abraham fiind nevoit să facă două schimbări în a doua parte a setului întâi. La 15 – 17 l-a introdus, pe extremă, pe Ovidiu Teuşan, în locul lui Florin Filip, iar la 16 – 22 a schimbat coordonatorul, scoţându-l din terel pe ungurul Toth Gabor, locul acestuia fiind luat de Andrei Harlişca. Situaţia însă nu s-a schimbat până la final, iar Dejul a câştigat fără mari emoţii primul act, la o diferenţă de şapte puncte, după ce a avut avans minim la ambele întreruperi tehnice.
În pauza dintre seturi, Abraham a făcut şi a treia schimbare, pe centru, începând al doilea parţial cu Ionuţ Silaghi, în locul celuilalt maghiar, Bokor Gabor. Lucrurile s-au schimbat în bine pentru gruparea de la poalele Măgurii, care nu a mai putut fi oprită până la final. După 8 – 7 şi 18 – 15 la cele două time-out-uri tehnice, Phoenix a reuşit să egaleze situaţia pe seturi, câştigând la 20 actul secund.
Parţialul trei a fost câştigat şi mai clar de gazde, care au început în forţă încă din startul setului, iar la 5 – 2, Victor Lazăr a şi solicitat primul time-out. 16 – 13 a fost la cea de-a doua întrerupere tehnică, apoi s-a făcut 20 – 16. Dejul nu a reuşit să mai facă decât un punct până la final, şimleuanii câştigând cu 25 – 17.
După un început mai bun pentru gazde în al patrulea parţial, care au condus cu 5 – 3, oaspeţii au revenit şi au egalat la 17, relansând setul. Până la final s-a mers punct cu punct, dar Şimleul, împinsă de la spate de o sală arhiplină, a fost mai pragmatică şi a reuşit să se impună.
Phoenix Şimleu: Toth Gabor, Cristian Pop, Bokor Gabor, Ionuţ Rus, Marian Bala, Florin Filip, Paul Olar – libero. Au mai evoluat: Andrei Harlişca, Ovidiu Teuşan, Ionuţ Silaghi, Sergiu Ivan. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga
„A fost un prim set destul de dificil din punctul nostru de vedere, dar ne-am dorit foarte mult această victorie şi cred că băieţii ar fi avut puterea să revină chiar şi de la 0 – 2. Mi-a plăcut atitudinea băieţilor după primul set. Băieţii au început mai timoraţi, cred că şi din cauza rezultatelor din primele două etape, dar e bine că au revenit şi am câştigat. Este adevărat, nu este prima dată când revenim de la 0 – 1, chiar şi de la 0 – 2, dar sperăm ca pe viitor să nu le mai dăm emoţii celor care vin la sală şi ne susţin”, a declarat, la final, Mircea Abraham, antrenorul Şimleului.
Unirea Dej: Marius Dascălu, Lucian Tofan, Gojko Cuk, Mihai Coasă, Srecko Ristic, Ionuţ Badea, Bogdan Rus – libero. Au mai evoluat: Silviu Şuşon, Adrian Fuzeşi, Tudorel Fărcaş. Antrenori: Victor Lazăr şi Tiberiu Szilagyi
„Din păcate, am continuat seria meciurilor din campionatul trecut, când am început foarte bine jocul şi am terminat lamentabil. Felicit echipa din Şimleu, pentru că merită cu prisosinţă victoria. Nouă nu ne rămâne decât să încercăm să ne pregătim mai bine pe viitor şi să ne îmbunătăţim evoluţia, pentru că dacă vom evolua aşa în continuare avem şanse mari să termină prima parte a campionatului pe unul din locurile 5 – 8. Nouă nu ne-a mers nimic în acest meci. Când nu ai elementele de bază bine puse la punct, şi aici mă refer la preluare, nu ai cum să câştigi, poţi să ai orice jucători din Europa”, a afirmat tehnicianul Dejului, Victor Lazăr.

3 Thoughts to “Phoenix Şimleu a obţinut prima victorie din acest an”

  1. anonim

    Felicitari Phoenix Simleu ,bravo baietii.

  2. Anonim

    Si ce se câștiga ca au batut?

  3. Marcel

    Anonim, mare prost esti! Sa traiesti

Leave a Comment